139669874007377

Whiplash klachten behandelen
Fysiotherapie Rotterdam

Pijnklachten na een (onge)val 

Lichamelijke klachten na een ongeluk of te wel een whiplash

Een aanrijding met de auto, een ongelukkige duik in ondiep water, tijdens het sporten; op verschillende manieren kan iemand een whiplash oplopen. In elk geval heeft uw hoofd een flinke ‘zwiepende’ beweging gemaakt ten opzichte van uw romp. Lang niet iedereen houdt daar klachten aan over, een aantal mensen ondervindt er in het dagelijks leven echter de nodige hinder van. De klachten kunnen direct na het ongeluk gekomen zijn, of pas een dag of twee erna.

Wat is een whiplash?

De letterlijke vertaling van whiplash is ‘zweepslag’. Het hoofd heeft een plotselinge beweging naar achteren en naar voren gemaakt ten opzichte van de romp. Daarbij zijn de spieren en de banden in de nek iets uitgerekt. De nek voelt vaak stijf en pijnlijk aan en bewegen kan pijn doen.


Per jaar wordt het aantal nieuwe whiplash patiënten geschat op 15.000 tot 30.000. Niet iedereen heeft op dezelfde manier last van een whiplash.
Klachten die voor kúnnen komen zijn: pijn en stijfheid in de nek, hoofdpijn, pijn in de arm en schouder, duizeligheid. Ook concentratieproblemen, vermoeidheid, angst, niet goed tegen licht of geluid kunnen, depressie achtige verschijnselen, rugpijn en slaapproblemen kunnen voor komen.


Wanneer de klachten ontstaan, verschilt ook per persoon. Een whiplash kan meteen na het ongeluk klachten geven. Maar ze kunnen zich ook pas enige uren tot twee dagen ná het ongeval voordoen. Dit hoort bij het gewone beeld van een whiplash en is niets om u zorgen over te maken.

Uw specialist bij het herstellen van een whiplash

Uw Fysiotherapeut is vooral uw persoonlijke coach die helpt bij het herstel van uw whiplash klachten en bij het oppakken van uw dagelijkse activiteiten. U wordt zo begeleid dat uw whiplash klachten verleden tijd zijn. Pappen en nat houden is voor ons geen optie.

Niet iedereen krijgt klachten

Niet iedereen die een ongeluk heeft gehad, heeft hier klachten van. Direct goed blijven bewegen is noodzakelijk om blijvende klachten te voorkomen.

Is de bewegelijkheid goed?

Na een flinke klap kunnen gewrichtjes in de nek of bovenrug geblokkeerd staan. Dit geeft pijn en een bewegingsbeperking. Bewegen jouw wervels wel goed?

Train je nek en rug

Wanneer je een ongeluk hebt gehad en daardoor nek-, en of hoofdpijn aan over hebt gehouden is het belangrijk om je nek weer sterker te maken.

Jaren whiplash klachten 
twee jaar geleden gevallen met snowboarden. Daardoor mijn nek en hoofd bezeerd. Er was volgens het ziekenhuis niets beschadigd. Nu na 2 jaar door behandeling bij Kristelle is eindelijk mijn hoofdpijn en nekpijn bijna weg (ik ben net 2x geweest).
K.

Hoofd tegen de grond

Een tijd geleden gevallen met mijn hoofd tegen de grond. Daardoor een hersenschudding gekregen. na 6 weken had ik nog steeds hoofdpijn. Na 3 behandelingen is mijn hoofdpijn volledig weg.

N

Nek training

Direct na het ongeluk met Uw Fysiotherapeut voor mijn nek gaan trainen. Daardoor heb ik niet lang klachten gehad. 
P

Heeft u vragen over whiplash klachten?

Neem dan gerust contact op met Uw Fysiotherapeut. Als u direct een afspraak wilt maken voor whiplash klachten, vul dan het online afspraakformulier in.