139669874007377

Schouder klachten  behandelen
Fysiotherapie Rotterdam

Uw Fysiotherapeut helpt u snel weer goed en pijnloos te bewegen

Last of een zeurende pijn in uw schouder, kan zeer vervelend zijn.

Het optillen van een kopje kan al pijnlijk zijn. Uw humeur kan eronder lijden, het huishouden, uw werk. In sporten, winkelen, uitgaan of tuinieren heeft u gewoon minder zin.

De schouder is geen complex gewricht, de structuren er om heen maken het complex. Het wordt door een complex systeem van spieren, banden, kapsel  en gewrichten er omheen gestabiliseerd. Zo kan er een spier scheuren, een gewricht vast zitten of uit de kom schieten, een triggerpoint of inklemming ontstaan. Klachten aan de onderarm en hand komen vaak uit de schouder en nek.

Fysiotherapie behandeling voor schouder klachten

Weliswaar zorgt uw fysiotherapeut voor de nodige behandeling, op termijn heeft u zelf de sleutel in handen voor het verminderen van uw schouderklachten. Daarbij kunt u wel weer rekenen op begeleiding en advies van de specialisten van Uw Fysiotherapeut

Uw specialisten bij het behandelen van uw schouder(s)

Uw Fysiotherapeut is vooral uw persoonlijke coach die helpt bij het herstel van uw schouderklachten en bij het oppakken van uw dagelijkse activiteiten. U wordt zo begeleid dat rugklachten verleden tijd zijn en wanneer het onverhoopt toch weer gebeurt u weet wat u moet doen. Pappen en nat houden is voor ons geen optie.

Goede houding, fysiek en mentaal

Een goede houding is uiterts noodzakelijk, zeker ook bij schouderklachten. Nu bedoel ik niet alleen een fysieke houding maar ook een mentale houding. Wanneer je houding niet goed is, zullen pijnklachten en beperkingen niet veranderen. Ook hier begeleiden wij in en ondersteunen we u een betere houding aan te nemen.

Belang van een goed bewegend gewricht

Er zijn een aantal voorwaarden nodig om goed te kunnen bewegen. Als manueel therapeut kijk ik altijd eerst naar de gewrichten. Bij schouderklachten kan dit het schoudergewricht zelf, maar ook de gewrichten van de nek, bovenrug, ribben, sleutelbeen zijn.

Biomechanica van de schouder

Door de complexe samenstelling van de schouderspieren kan de biomechanica verstoord raken, dit kan pijnklachten en bewegingsbeperkingen veroorzaken. Door dit op de juiste manier te trainen kunnen we dit samen verhelpen.
Cuff repair
Na mijn schouderoperatie in augustus 2018 ben ik heel goed geholpen. De oefeningen die ik hier heb gedaan heb ik nog nooit bij een andere fysiotherapeut gekregen. Het heeft echt goed geholpen. Ik kan weer alles met mijn arm.
K
Frozen shoulder
Ik had een beginnende frozen shoulder. Ik ben via via bij Uw fysiotherapeut terecht gekomen en door de behandeling is mijn schouder niet verder vast gaan zitten. Heel fijn de combinatie van bewegen van het schouder gewricht, oefenen en gesprekken.
P

Gebroken schouder

Nadat ik vorig jaar mijn schouder brak door een val van de fiets ben ik na 6 weken rust een aantal maanden behandeld. Eerst de bewegelijkheid verbeterd (oei dit deed erg pijn) en daarna gaan trainen. Heel tevreden met het resultaat!
M

Heeft u vragen over uw schouderklachten?

Neem dan gerust contact op met Uw Fysiotherapeut. Als u direct een afspraak wilt maken voor uw schouderklachten, vul dan het online afsprakenformulier in.