139669874007377

Tenniselleboog klachten 
Fysiotherapie Rotterdam

Niet alleen bij tennissers!

Een tenniselleboog of ook wel genoemd epicondilitis lateralis

In de medische wereld wordt de tenniselleboog een epicondilitis lateralis genoemd en een golferselleboog een epicondilitis medialis. De beschrijving komt voort uit de sportwereld. Bij het slaan van een bal komen er grote krachten op het peesweefsel van de elleboog. Deze zorgen voor een ontsteking "itis" op de aanhechting op het 

kenmerkende verschijnselen

  • dolor (lokale pijn),
  • calor (lokale warmte),
  • tumor (lokale zwelling)
  • rubor (lokale roodheid)
  • functio laesa (beperkte functie) 


Heel vaak wordt een tennis of golfers elleboog in de volksmond gebruikt, echter ontbreken de bovengenoemde ontstekingsverschijnselen.

Is dit het geval komen de klachten regelmatig uit de nek of bovenrug. Dit kunnen we met manuele therapie gecombineerd met de juiste oefentherapie behandelen.

Uw specialisten bij het behandelen van uw Tennis elleboog 

Uw Fysiotherapeut is vooral uw persoonlijke coach die helpt bij het herstel van uw Elleboog klachten en bij het oppakken van uw dagelijkse activiteiten en sport. U wordt zo begeleid dat elleboog klachten verleden tijd zijn en wanneer het onverhoopt toch weer gebeurt u weet wat u moet doen. Pappen en nat houden is voor ons geen optie.

Opleider

Alex traint andere fysiotherapeuten elleboogklachten effectief te behandelen.

Beperking in de elleboog

Elleboog klachten kunnen hun oorsprong hebben in de elleboog zelf of de nek.

Train het juiste

Bij onderarm klachten is het noodzakelijk goed te trainen. Dat kan de hele keten zijn.

Verrast!

Ik ben zeer positief verrast hoe snel Kristelle mijn Tenniselleboog heeft opgelost.

N.

Training
Al lang had ik met sporten last van mijn elleboog. Ik heb hier oefeningen gekregen die ik nog niet eerder heb gehad. Het helpt!! Ik kan nu zonder pijn trainen.
A.
Nek
Nooit geweten dat de pijn uit mijn elleboog uit mijn nek zou kunnen komen. In een paar behandelingen was de pijn helemaal weg.
K.

Heeft u vragen over uw tennis elleboog ?

Neem dan gerust contact op met Uw Fysiotherapeut. Als u direct een afspraak wilt maken voor uw Elleboogklachten, vul dan het online afspraakformulier in.