139669874007377

Enkelklachten behandelen
fysiotherapie Rotterdam

Een soepele en pijnloze enkel om weer uit de voeten te kunnen.

Enkel klachten zijn lastig en vervelend. 

Het gebeurt vaak in een onbewaakt moment. Op een drempel of een ongelijke stoep, tijdens het sporten, bij een ongelukkige val of landing na een sprong. Plotseling kantelt uw voet te ver naar binnen of naar buiten. Het gevolg is een verstuikte (ook wel: verzwikte) enkel. Staan is pijnlijk en lopen gaat moeilijk.

Wat kunt u het beste doen tegen enkel klachten?

Wat kunt u het beste doen om ervoor te zorgen dat de enkel zo goed mogelijk herstelt? Vanuit de jarenlange ervaring met fysiotherapiebehandelingen van een verstuikte enkel geven we aanwijzingen voor de periode direct na de verstuiking. Wij kunnen direct een tape aanleggen om de enkel te ontlasten als dat nodig is. Ook leest u wat Praktijk Uw Fysiotherapeut als deskundige van het dagelijks bewegen, kan betekenen bij de behandeling van langer durende (oftewel chronische) enkelklachten en waarom het zo belangrijk is om blijvende problemen te voorkomen.

Uw  fysiotherapeuten voor enkel klachten

Uw Fysiotherapeut is vooral uw persoonlijke coach die helpt bij het herstel van uw enkelklachten en bij het oppakken van uw dagelijkse (sport)activiteiten. U wordt stap voor stap begeleid zodat uw enkelklachten normaal herstellen en u een sterke en stabiele enkel heeft om weer te kunnen bewegen!

Juiste stand

De juiste stand van de benen, het bekken en de rug zorgen voor een goede stabiliteit en krachtoverbrenging 

Trainen, trainen, trainen

Trainen voor een stabiele enkel is heel belangrijk. Na een verzwikking treedt er vaak zwelling op waardoor de sensoren van de enkel anders worden afgesteld. Als de enkel dan weer slank is functioneren deze sensoren niet meer goed. Door trainen kun je dit weer opnieuw 'programmeren' waardoor de enkel weer stabiel aanvoelt.

Enkel blokkering

Soms gebeurt het wel eens dat de verstuiking een verandering van de stand van een van de enkelbotjes teweeg brengt. dit zorgt voor een stijve enkel die niet lekker kan bewegen. Door een manipulatie kan dit direct worden opgelost.

Geen pijn meer in mijn enkel

Ik had al meer dan een jaar klachten nadat ik mijn enkel vorig jaar had verzwikt met sporten. Nu bleek er een beperking in mijn enkel gewricht te zitten wat mijn vorige fysio nooit heeft opgemerkt. Na twee behandelingen was ik van mijn pijn af.
T

Niet gebroken, ga maar naar huis

Een paar weken geleden ben ik flink door mijn enkel gegaan. Ik moest een foto laten maken. Nadat het bleek niet gebroken te zijn werd ik zonder iets naar huis gestuurd. Gelukkig kon ik bij uw fysiotherapeut dezelfde dag nog terecht en werd mijn enkel ingetapet. De volgende behandelingen heb ik oefeningen gekregen waardoor mijn enkel nu weer sterk en stabiel aanvoelt.

M
Zwakke enkel
Ik heb al van kinds af aan een 'zwakke' enkel. Met sporten heel vaak door mijn enkel gezwikt. Nadat ik bij uw fysiotherapeut ben geweest (ik ging eigenlijk voor wat anders) kreeg ik ook oefeningen voor mijn enkel en onderbeen. Hierdoor ben ik nooit meer door mijn enkel gezwikt.
K

Heeft u vragen over enkelklachten?

Neem dan gerust contact op met Praktijk voor Fysiotherapie Hoeksche Waard. Als u direct een afspraak wilt maken voor uw enkelklachten, vul dan het online afsprakenformulier in.