139669874007377

Fysiotherapie vergoedingen 2022

Uw fysiotherapeut sluit voor 2022 geen contracten af met zorgverzekeraars

Wij maken deze keus bewust

Wij geloven in onze zorg. Wij zijn er van overtuigd dat de strenge (administratieve) eisen, regels en protocollen van de zorgverzekeraars niet bijdragen aan een betere zorg. Sterker nog, ze staan een optimale behandeling juist vaak in de weg!


De vergoedingen die wij van zorgverzekeraars ontvangen voor uw behandeling zijn lager dan de kostprijs  in 2018 van € 38 die onze beroepsgroep KNGF heeft berekend. Daarnaast stellen zorgverzekeraars zoveel (verschillende) eisen die niet in de vergoeding zijn opgenomen, maar die ons wel extra tijd kosten. Tijd die we liever aan de kwaliteit van onze zorg besteden.

Wat betekent dit voor u?

U Ontvangt van ons een factuur voor uw behandeling. U betaalt de factuur zelf. U kunt deze factuur natuurlijk indienen bij uw zorgverzekering. Afhankelijk van uw contract met uw zorgverzekeraar wordt (een deel van) de kosten vergoed.

Onze actuele tarieven

Tarieven

 

Zitting fysiotherapie

€ 38,50

Zitting fysiotherapie aan huis

€ 53

Manuele therapie

€ 45,50

Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek

€ 76

Lange zitting fysiotherapie

€ 76

Screening intake en onderzoek

€ 57

Intake en onderzoek na verwijzing

€ 57

Extra fysiotherapie 30 min

€ 38

Eenvoudige korte rapportage

€ 40

Gecompliceerde rapportage

€ 65

Niet op tijd afgemelde afspraak (minimaal 24 uur)

100% van zittingstarief

U kunt voor 2022 een nieuwe zorgverzekering afsluiten

U kunt hierbij kiezen tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Het belangrijkste verschil is dat u met een restitutiepolis zelf uw zorgverleners mag kiezen, zonder dat dit van invloed is op de vergoeding van zorg die u ontvangt. Op www.consumentenbond.nl kunt u hierover meer informatie vinden.


De laagste premie betekent niet automatisch de laagste kosten

Laat u daarom goed informeren over uw keuze in zorgverzekering. Er zijn diverse onafhankelijke websites die u hierbij kunnen helpen, zoals www.poliswijzer.nl, www.zorgkiezer.nl of www.consumentenbond.nl.

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.